Ferie snak

Sociale medier

Det her indlæg, bliver et anderledes et, og et personligt et, med mine personlige meninger!

Jeg er på de sociale medier. Gerne flere gange om dagen, og måske også for meget. Det står jeg gerne ved, selvom jeg ikke er stolt af det. Det jeg bruger mest, er nok Instagram, da jeg finder det interessant at se andre, med samme passioner som mig. Men i mit feed, er der ofte også mange bloggere, med børn. Ofte blokere jeg dem, det kan jeg godt være ærlig og skrive.

Hvorfor blokere dem? Jo, fordi jeg ikke bryder mig om børnebilleder på de sociale medier.. Det hører ikke til, og jeg synes ikke det er i orden. Det er grænseoverskridende på så mange måder. Plus de mødre, der deler billeder af deres børn, går ofte i en offerposition, når følgere skriver til dem, at de hellere skulle lægge telefonen væk. De eneste ofre i den sammenhæng er børnene.

Hold dog mund, og følg med tiden. Prøv at søge på dit eget navn på Google, og se hvilke billeder, det er der kommer frem.. Det er helt VILDT! Søger jeg på mit navn, kommer der heldigvis ikke så mange billeder frem, for jeg er meget privat. Men en veninde søgte på sit eget navn, og frem kom udelukket billeder af hendes børn. Hvis det ikke er tankevækkende, så ved jeg det virkelig ikke. Jeg ved godt, at det nok er få, der sidder og søger efter ens navn, men sådan er det jo ikke, hvis man er blogger eller kendt på den ene eller anden måde.

Jeg har også været udsat for, at der var en mor, der var sur over, at en lille virksomhed, havde brugt et billede af hendes lille barn, kun iført en hue. Hvordan kan man blive sur over det?? Deler man ikke billedet offentligt, så folk skal se det? Eller har man en tro på, at man har helt styr på, hvem der ser billederne? Instagram har nogle retningslinjer, og dem burde man læse inden man smider billeder ud. Morens problem var vidst større end, at denne lille virksomhed havde delt billedet, når billedet i forvejen ligger på Google, og vil komme frem ved at søge på hendes navn, samt de # hun har valgt at benytte.

Prøv blandt andet at søg på #mitlivsommor. Der ligger tonsvis af billeder af børn, som alle har mulighed for at se. Der er langt fra et privat fotoalbum, til en Instagram og så til at det ligger frit tilgængeligt på Google. Man kan også prøve at søge på #mindatter eller noget helt tredje.

Jeg bliver så sur, og i mine øjne er det ikke i orden. Jeg følger med tiden, og jeg benytter mig af de sociale medier, men jeg benytter dem med omhu. Det vil jeg nok altid gøre, og især når jeg får børn. Jeg har ikke altid benyttet de sociale medier med omhu, og jeg fik i mine yngre dage, ofte at vide, at jeg ikke måtte ligger billeder ud, af bestemte personer. Jeg gjorde det alligevel, og jeg har efterfølgende lært, hvad de mente. Nogle af billederne ligger nok stadig derude, og det er min skyld, ikke andres. Jeg delte dem, og jeg slipper for konsekvenserne. Det gør børnene ikke, da det er billeder af dem.

Jeg forstår udemærket godt, at man er stolt af sit barn, men jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det er vigtigt, at dele det med alle?! Er det fordi man ikke forstår konsekvenserne eller er det bare fordi, man virkelig ikke tænker længere ud i fremtiden?

Lad mig stille et personligt spørgsmål: Hvad ville du sige til, hvis der er nogle, der gemmer de billeder, du deler af dit barn på de sociale medier? Hvad ville dit barn sige til det?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ferie snak